Liturgické oznamy Zo dňa 19.09.2021

Liturgický prehľad Letanovce Spišské Tomášovce Arnutovce
Pondelok
Sv. Vietnamských mučeníkov, sp.
07:00

+Anna Šterbáková
(nedožitých 100 rokov)

13:00

(pohreb)
+Miroslav Pecha

18:00

+Mária a Miloš

Utorok
SV. MATÚŠA, APOŤOLA A EVANJELISTU, sv.
18:00

Poďakovania za 25 rokov manželstva Milana a Jany

18:00

+Mária a Michal Bajtoš

Streda
25. týždňa v cezročnom období
08:00

(v škole)
+Milada Mireková

18:00

+Ján a František

Štvrtok
Sv. Pia z Pietrelciny, kňaza, sp.
18:00

+Ján Elizeuš
(20 rokov od úmrtia)

18:00

+Eva Šubová
(2 roky od úmrtia)

Piatok
25. týždňa v cezročnom období
17:00

(priamy prenos)
+František a Dáša

18:00

Za zdravie a Božie požehnanie pre Máriu, Štefana, Vlastu a Braňa Pechu

Sobota
Panny Márie v sobotu, ľ. sp.
07:00

Za zdravie a Božie požehnanie pre rod. Dezidera Neupauera

15:00

Za ženícha a nevestu

18:00

Za všetkých chorých v našej farnosti

Nedeľa
DVADSIATA ŠIESTA NEDEĽA
08:00

Za Boží ľud

10:30

(priamy prenos)
Za Štefana, Justínu a Mariána Slabaša

08:00

+Jozef Andrášik
(10 rokov od úmrtia)

10:30

(odpustová slávnosť)
+Ján, Štefan, Jozef, a Kvetoslava Gabčová

09:15

Poďakovanie za 25 rokov spoločného života Drahoslavy a Františka

  • Poďakovanie:

    Slovenskí otcovia biskupi ďakujú všetkým, ktorí svojou pomocou a obetavosťou prispeli k príprave návštevy Svätého Otca na Slovensku. Poďakovanie patrí našim policajtom a vojakom, hasičom a zdravotníkom a spolu s nimi všetkým príslušníkom zložiek štátu, ktoré sa zapojili do realizácie tejto apoštolskej cesty. Ďakujeme za ústretovosť prezidentskej kancelárii, vláde Slovenskej republiky i miestnym samosprávam. Samozrejme, ďakujeme organizátorom, architektom, stavebníkom, kňazom, ktorí chystali liturgie, autorom programov aj všetkým účinkujúcim. Ďakujeme tým, ktorí sa postarali o celú logistiku, ako aj tým, ktorí pomáhali zdravotne hendikepovaným osobám. Osobitným spôsobom ďakujeme všetkým dobrovoľníkom a ich koordinátorom, ktorí podali nesmierny výkon. Veľmi si všetku túto pomoc vážime a prosíme Pána, aby ju štedro odmenil a požehnal. Svätý Otec svojou návštevou Slovenska rozsial mnoho dobrých semienok do našej pôdy. Ďakujeme mu za to, a prajeme všetkým, aby sme z nich dokázali vypestovať bohatú úrodu pre duchovné dobro celej krajiny. Ešte raz: Pán Boh všetkým zaplať a požehnaj!

  • Vyhlásenie charitatívnej zbierky pre Kubu
    Povzbudení návštevou a podnetmi Svätého Otca rozhodli sa slovenskí biskupi vyhlásiť na budúcu nedeľu - 26. septembra 2021 - vo všetkých slovenských kostoloch zbierku na pomoc pre núdznych na Kube. Zbierka chce byť jedným z ovocí návštevy Svätého Otca, ktorý opakovane upriamuje pozornosť na bratov a sestry, ktorí majú ťažkosti, zostávajú však prehliadaní. Problémy Kuby prehĺbila celosvetová pandémia koronavírusu. Situácia narastajúcej materiálnej chudoby v tejto krajine je pre nás pripomienkou toho, že máme byť za čo vďační, a zároveň by sme nemali prehliadať tých, ktorí rovnaké šťastie nemajú. Našim cieľom je podeliť sa, tak ako sa v minulosti iní podelili s nami, keď sme to potrebovali. Na budúcu nedeľu (26. septembra) teda biskupi vo všetkých kostoloch vyhlasujú zbierku na pomoc pre chudobných na Kube, a prosia vás o vašu štedrosť v duchu povzbudení, ktoré sme počuli počas návštevy Svätého Otca. Už vopred vám vyslovujeme úprimné "Pán Boh odmeň!" a ďakujeme.

  • ODPUSTOVÁ SLÁVNOSŤ SV. MICHALA bude v Sp. Tomášovciach v nedeľu o 10:30. pozvaným hosťom je páter Artúr zo Smižian. Sv. spoveď pred odpustom bude v utorok od 16:00 do sv. omše.

  • ADORÁCIA - vo štvrtok po sv. omši bude vyložená Sviatosť Oltárna vo farskom kostole do 21:00, v Sp. Tomášovciach do 20:00 hod, v Arnutovciach v stredu do 19:15.

  • SV. BIRMOVANIA - Na budúci rok by sa v našej farnosti mala konať birmovka. Na birmovku môžu ísť všetci od terajších ôsmakov a starší. Prvé stretnutie všetkých birmovancov bude v piatok 8. 10. a začína sv. omšou o 18:30 hod. v Letanovciach aj v Sp. Tomášovciach, v Arnutovciach v sobotu 9. 10 o 18:00 hod.

  • ĎAKUJEME.SK - Opäť je možnosť prispieť na činnosť nášho o. z. DOBRÝ PASTIER - LAČHO PASTIRIS na stránke ďakujeme.sk. Každý dar sa tu zdvojnásobuje, t. z. koľko vyzbierame, toľko nám prispeje aj organizácia renovabis. Srdečne ďakujeme každému, kto nám prispeje. Chceli by sme za tieto peniaze nakúpiť hudobné nástroje a dorobiť fasádu.

  • Zvonček z nedele 12. 9.:

    • Letanovce: 286,40 €
    • Spišské Tomášovce: 170 €
    • Arnutovce: 48,25 €

    Pán Boh zaplať!

  • Dobrodinci:

    • Letanovce: z krstu rodina Zaliberová obetovala na kostol 100 €

    Pán Boh zaplať!

  • Na upratovanie kostola prosíme rodiny týchto veriacich:

    • Letanovce (v sobotu ráno o 7:30): Černá, Sarňak, Šefčík, Fabry, Kramár, Rusnák, Kacvinský, Marko
    • Spišské Tomášovce: Slavomíra Gánovská, Ondrej Paľuch, Cyril Melega, Ján Kišš, Ľudovít Pecha z ul. Dubovej 319
    • Arnutovce:
  • Ohlášky

    • Sviatosť manželstva chcú prijať:
    • Letanovce:
      • Rudolf Gorel, syn Rudolfa a Anny r. Krempaškej, narodený v Poprade, bývajúci v Poprade a Viera Ďuricová, dcéra Jozefa a Heleny r. Bidovej, narodená v Levoči, bývajúca v Letanovciach. (1x)
      • Andrej Horanský, syn +Jána a Renáty r. Miklasovej, narodený v Levoči, bývajúci v Hrabušiciach a Alexandra Jochmanová, dcéra Radovana a Jany r. Neupauerovej, narodená v Sp. Novej Vsi, bývajúca v Letanovciach. (1x)
    • Spišské Tomášovce:
      • Dušan Pacák, syn Dušana a Marcely r. Andorovej, narodený v Sp. Novej Vsi, bývajúci v Nálepkove a Marcela Kubičárová, dcéra Ľubomíra a Marcely r. Oravcovej, narodená v Sp. Novej Vsi, bývajúca v Sp. Tomášovciach. (3x)

HYGIENICKÉ OPATRENIA!!!

Sme červeným okresom a preto platí nasledovné!!!

Tri možnosti:

  1. Len zaočkovaní na bohoslužbách – môže byť plná kapacita kostola
  2. Zaočkovaní + otestovaní + tí, čo prekonali covid – 25% kapacity miest na sedenie
  3. Všetci - 1 osoba na 15 m2.

U nás bude platiť nasledovné: v týždni môže prísť ktokoľvek s tým, že môže byť v kostole 1 osoba na 15 m2, čo znamená: Letanovce - 50 osôb, Sp. Tomášovce - 20 osôb, Arnutovce - 20 osôb. V nedeľu prvá sv. omša v Letanovciach a v Sp. Tomášovciach bude pre zaočkovaných a druhá pre ostatných. V Arnutovciach v nedeľu zaočkovaní, v sobotu všetci. Preto vás prosíme, aby ste si to podelili a nechodili na každú sv. omšu, napr. piatky treba nechať pre deti a mládež.

Z každej bohoslužby, kde môžu byť všetci, je potrebné mať menný zoznam, preto vás poprosíme, aby ste na bohoslužby prichádzali s lístkom, kde bude napísané vaše meno a priezvisko + telefónne číslo. Pri vchodoch do kostola budú umiestnené krabičky, kde treba tento lístok vhodiť.