Hlásenie zo dňa 23. 3. 2022 o 13:05

  • Dátum hlásenia: 23. 3. 2022
  • Čas hlásenia: 13:05
  • Komerčné hlásenie: Nie
  • Určené len pre obyvateľov ulíc: všetky ulice

V týchto dňoch boli občanom našej obce doručené kúpno-predajné zmluvy súvisiace s modernizáciou železníc SR na trati Poprad-Tatry - Spišská Nová Ves.
Obec Letanovce chce touto cestou upozorniť všetkých oslovených občanov k podpisu zmluvy, že s predmetnou modernizáciou železníc bude v budúcnosti súvisieť aj nepríjemná situácia pre našu obec a to zrušenie súčasnej prístupovej cesty do Kuriatyby cez obec Spišské Tomášovce.
Všetka nákladná a kamiónová doprava súvisiaca s činnosťou tejto hydinárskej farmy bude prechádzať po ulici Slovenského raja v obci Letanovce. Táto nákladná doprava do Kuriatyby, ktorá sa momentálne realizuje mimo našu obec a preto ju obyvatelia našej obce vôbec neregistrujú a nevnímajú, sa bude uskutočňovať najmä vo večerných a nočných hodinách a to na dennej báze.
Vyzývame aspoň takýmto spôsobom občanov oslovených k podpisu zmluvy, aby sa pred jej podpisom bližšie informovali o týchto podrobnostiach priamo na obecnom úrade, kde obec vie odprezentovať novo-navrhované riešenie prístupu do Kuriatyby buď starostom obce alebo zamestnancami obce.